dissabte, 23 de gener de 2010

TEMPURA





Ingredients
8 llagostins
1 esbergínia
1 ceba
1 perot verd
1 pastanags
1 branqueta de julivert
1 litro d'oli d'oliva
Massa de la Tempura:

2 vasos de farina
3/4 de tassa de fècula de blat de moro o patata
1/2 cullaradeta de llevadura
1 ou sencer
3 vasos de aigua freda

Preparació

Massa per la Tempura:
Barrejar la farina, la fècula i la llevadura. A sobre un bol que contingui aigua amb gel depositar una altre amb l' aigua freda lleugerament batuda amb l'ou. Incorporar al bol superior la barreja de farina, fècula i llevadura i lligar-ho tot suauement. És important no batre-la massa i mantenir la massa freda.
Tempura:
Netejar els llagostins. Treure el cap i la closca però deixant la cua. Retirar amb un escuradents l' intestí del llagostí que es troba a l'esquena . Tallar les puntes de la cua.

Tallar les verdures: l'esbergínia i la ceba en rodanxes, el pebrot verd en trossos i la pastanaga en juliana molt fina. Deixar en remull les rodanxes d'esbergínia durante mitja hora. Els ingredients del Tempura no es condimenten.
En abundant oli a 180ºC es van fregint poc a poc tots els ingredients passant-los abans per la massa (no han d'arribar a dorar-se). Elss llagostins s'agafen per la cua per passar per la massa. En el cas del julivert es passa només un costat i es fregeix durant uns segons. Deixar en paper secant.

Servir en un plat quadrat.
Consells :
Com a verdures optatives poden utilitzar-se també carbassó, carbassa, patata, bolets, espàrrecs, porrus i qualsevol peix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada