dissabte, 23 de gener de 2010

CARPACCIO DE PINYA I JULIVERT


Ingredients per a 4 persones


2 pinyes petites
2 llimones verdes
100g de groselles
1 ramet de julivert
1 tros petit de gingebre fresc
1 clara d’ou
100g de sucre cristal•litzat
30g de sucre en pols

Elaboració

Estendre el sucre cristal•litzat en un plat.
Rentar i assecar les fulles de julivert (reservar unes miques).
Batre la clara de l'ou a punt de neu amb algunes gotes d’aigua. Tirar-la sobre les fulles (per ambdues cares) per a blanquejar-les i passar-les pel sucre, fins que quedin completament cobertes.
Deixar que les fulles gebrades s’assequin durant 1 hora.
Posar a bullir 10 cl d’aigua amb sucre en pols durant 2 minuts.
Afegir el julivert picat i el tros de gingebre pelat i tallat en lamines fines.
Deixar que es refredi.
Rentar i assecar les llimones verdes.
Afegir el suc de mitja llimona al suc filtrat.
Tallar les extremitats de les pinyes i pelar-les retirant l’escorça i els trocets marrons incrustats en la polpa.
Dividir-les en 4 i tallar-les en fines lamines.
Estendre-les en els plats. Ruixar amb el xarop filtrat i empolvorar amb escorces de llimona.
Posar-ho a la nevera 20 minuts.
Rentar i llevar les llavors de les groselles.
Decorar els plats amb les fulles de julivert gebrades i amb les groselles i servir.

 Beguda aconsellada: una copa de cava o de champagne



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada